Semifinalistes de la millor tapa de l’any

Posted in General, Noticies

Semifinalistes de la millor tapa de l’any

El passat 26 de gener vam participar en la semifinal de la Tapa de l’Any celebrada a l’Antiga Fàbrica Damm. Va ser una experiència molt interessant i enriquidora, ja que era la primera vegada que participàvem en un esdeveniment d’aquestes característiques. Els 36 bars i restaurants de Catalunya guanyadors d’alguna de les rutes que Estrella Damm va organitzar al llarg del 2014, ens vam reunir a la fàbrica de cervesa per presentar la nostra tapa. Un jurat format per sis experts en la matèria, va provar, valorar i, finalment, seleccionar els 12 bars que passarien a la gran final de Sitges.

Un cop vam arribar al recinte, ens van ensenyar la cuina on havíem de preparar la tapa i ens van donar una casaca de cuiner amb el nom de “Venezia” brodat al pit (un detall que sincerament ens va fer molta il·lusió rebre).  Arribades les 10:30h vam entrar a la cuina on hi havia tots els cuiners del primer torn ultimant les seves tapes i vam començar a preparar la nostra: un semicuit de Can Tomei amb ceba caramel·litzada i cruixent de fruits secs. A la cuina, entre càmeres, periodistes i fogons escalfant-se, ja es preveia que el nivell culinari era molt alt.

Taules del jurat a l'Antiga Fàbric Damm

Taules preparades pels sis membres del jurat per provar i valorar les tapes.

A les 11:15h el nostre cheff, en Jack McGee, va presentar la tapa al membre del jurat que havia de provar-la i valorar-la. Mentre els altres concursants presentaven la seva tapa, en Jack va fer de model posant davant les càmeres. Finalment, cap a la 13h el jurat va procedir a comunicar el veredicte final. Malauradament no vam ser escollits finalistes, però l’experiència viscuda i la reafirmació de que la feina ben feta aporta els seus fruits ens van fer sortir del recinte amb el cap ben alt. Estar presentant la nostra tapa amb les 35 millors de Catalunya va ser tot un honor que esperem poder repetir aviat.

Jack McGee davant les càmares

El Cheff del Bar Venezia, Jack McGee, davant les càmares